The Millionaire Guide On Clean To Help You Get Rich.

Aspartaam is, net als andere suikervervangers, het onderwerp geweest van intensief onderzoek door waakhondgroepen en gezondheidsdeskundigen die zich zorgen maken over producten die kunstmatige zoetstoffen bevatten. Sacharine en Sucralose hebben beide geleid tot verslaving aan bepaalde voedingsmiddelen of stoffen. Diabetici hebben laten zien dat hun energieniveau daalt wanneer ze producten consumeren die aspartaam bevatten, omdat de chemische stof de delen van de hersenen beïnvloedt die de bloedsuikerspiegel controleren. Aspartaam is ook het onderwerp van veel juridische geschillen, zowel in de persoonlijke context als in de context van de regulering van de industrie.

Aspartaam is onderwerp van kritiek geweest van het bureau van Rep. John D. Dingell (D-MI), die zijn bezorgdheid heeft geuit over de mogelijkheid van verslaving aan aspartaam. In een brief aan de luchtvaartindustrie schreef Mr. Dingell:

“Dat je moet nadenken over het zuurgehalte van aspartaam voordat je een product koopt, is iets waar je niet op mag beknibbelen, vooral bij producten die bestemd zijn voor consumptie door kinderen en andere vatbare bevolkingsgroepen. Als je een luchtvaartmaatschappij bent, is het goed om twee keer na te denken over de aspartaam die in de drankjes van je keuze wordt gestopt.” [1]

toespraak: 25e Congres, Voorzittende Vergadering, 30 november 1996

De aanval van de industrie op de veiligheid van aspartaam is in grote lijnen gebaseerd op een overzicht van 20 verschillende studies. Deze studies werden gefinancierd door of in opdracht van de bij de studies betrokken bedrijven. Het uiteindelijke doel van deze studies was aspartaam in een zo goed mogelijk daglicht te stellen. Zoals zij stellen:

“Het is duidelijk dat een multi-strategieprogramma nodig is om aspartaam aan het publiek te verkopen.Onderzoek naar nieuwe waaronder aspartaam is nodig zodat een uniek product kan worden ontwikkeld om het best mogelijke substituut te bieden voor suiker in alle vormen. Afzonderlijke studies van de Commissie hebben uitgewezen dat sommige mensen gevoelig zijn voor de zoete smaak van aspartaam en dat de doses die in de studies met aspartaamratten werden gebruikt een aantal verontrustende symptomen teweegbrachten.

Nieuwe studies hebben ook aangetoond dat wanneer het product met sacharine wordt gecombineerd, een tweede reeks reacties optreedt die schadelijk kunnen zijn voor de blaas, het hart of de longen. Anderzijds is aangetoond dat de consumptie van aspartaam volkomen veilig is, maar men mag niet uit het oog verliezen dat het voor de gewone burger verbazingwekkend zou zijn als iemand van zijn aantal op korte termijn grote hoeveelheden van dit filter zou consumeren. Het is mogelijk een aantal producten te krijgen die aspartaamvrij zijn, maar die moet je dan wel combineren met een vervangingsmiddel. De industrie produceert voortdurend nieuwe partijen van deze producten om aan de toenemende vraag te kunnen blijven voldoen.

Er is echter een afname van het aantal mensen dat deze producten gebruikt, de reden hiervoor is de stijging van de prijs van de producten. Er zijn geen langetermijnstudies naar de bijwerkingen van aspartaam bij mensen gedaan sinds de beweringen zo’n 6 jaar geleden werden gedaan. Er zijn enkele studies gedaan naar de effecten van aspartaam bij ratten, maar er zijn geen studies bij mensen naar de consumptie van aspartaam, omdat aspartaam niet op de lijst van goedgekeurde medicijnen staat en ook technisch gezien niet in de Europese Unie, waar sommige landen geen producten met aspartaam toestaan. Sommige andere landen staan helemaal niets toe met aspartaam erin.

Er schijnen op dit moment honderden gevallen te zijn waarin mensen gezondheidsproblemen hebben gekregen door het gebruik van aspartaam. Ik weet zeker dat u de lijst helemaal voor uzelf op het internet kunt vinden. Enkele van de meest voorkomende problemen die zijn gemeld zijn;

* Onvermogen om zich te concentreren * Depressie en nervositeit * Hoofdpijn en migraine * Geheugenverlies * Aanvallen * Afwezigheid van gedachten * Misselijkheid en braken * Spierspasmen * Volledige verlamming.

Er zijn veel meer gevallen gemeld en ik weet zeker dat u zult ontdekken dat het het risico niet waard is en de mogelijke bijwerkingen die het kan veroorzaken, tenzij u de verandering uitvoert.

Ik raad u aan ook de producten die u gebruikt te evalueren, zodat u kunt beslissen of het de moeite waard is ze te blijven gebruiken of niet.

Aspartaam – alle producten met aspartaam erin

Sacharine – suikervrij/ geen calorieën/ geen smaak

Neotaam – Voedsel/Niet calorierijk/ Neotaam toegevoegd aan producten

Sucralose – Geen calorieën / Natuurlijk / Kunstmatig

Gelatine – Voedsel / Geen calorieën / 0 g

Acidulose – Voedsel/Nee calorieën/ 0g

Quercetine – natuurlijk/kunstmatig/proteïne

Ik weet dat het moeilijk te geloven is, maar aspartaam en sacharine kunnen ervoor zorgen dat je aankomt. Nu vraag je je waarschijnlijk af;

Back to top