Wat is een rattenplaag en waarom moet u de rattenvanger bellen?

Een rattenplaag is een nare situatie voor elke huiseigenaar. Ratten kunnen een ravage aanrichten in huizen, bedrijven en zelfs boerderijen. Deze knaagdieren zijn ernstige plagen die snel moeten worden aangepakt om verspreiding en verdere schade te voorkomen. Deze knaagdiersoorten zijn bedreven in het verspreiden van ziekten via hun urine, uitwerpselen en infectie vectoren. Als u ratten in uw huis, kantoor of bedrijf ziet, is het waarschijnlijk dat ze terugkomen tenzij u actie onderneemt – snel. Hier leggen we uit wat een rattenplaag is, de tekenen van ratten in uw huis, hoe u snel van ratten afkomt en hoe u kunt voorkomen dat ze terugkomen.

Rattenvanger

Wat is een rattenplaag?

Een rattenplaag kan ontstaan wanneer ratten hun weg vinden naar uw huis, bedrijf of boerderij. Als ratten eenmaal binnen zijn, kunnen ze zich snel voortplanten en een plaag veroorzaken. Wanneer ratten in grote aantallen in een gebouw aanwezig zijn, spreken we van een plaag. Een rattenplaag kan ook verwijzen naar de aanwezigheid van andere knaagdieren, zoals muizen. Het is belangrijk om te weten dat het zien van enkele ratten niet noodzakelijkerwijs betekent dat er sprake is van een rattenplaag. Als er echter tekenen zijn dat er ratten in uw huis leven, heeft u zeker een probleem.

Waarom zou u de rattenvanger bellen?

Als u ratten in uw huis of bedrijf ziet, moet u snel handelen. Ratten planten zich snel voort en kunnen ernstige schade aanrichten, waarbij ze ziektes kunnen verspreiden. Naast de overlastfactor van ratten in uw huis, kunnen deze knaagdieren ook ernstige schade aanrichten. Ze kunnen door bijna alles heen kauwen, ook door elektriciteitsdraden en afvoerbuizen. Alleen een rattenvanger met het juiste gereedschap, de juiste ervaring en de juiste vergunning kan ratten veilig en effectief verwijderen. U moet de rattenvanger bellen als u ratten in uw huis of bedrijf ziet, ratten van uw huis hun thuis hebben gemaakt, hun uitwerpselen op de vloer of in de muren liggen, ratten door het gebouw horen scharrelen, of u andere tekenen van ratten opmerkt, zoals knagende of krabbende geluiden.

Tekenen van een rattenplaag.

Uitwerpselen op de vloer of in de muren – Ratten laten uitwerpselen achter die zwart of donkerbruin zijn. Deze uitwerpselen zijn vaak te vinden in hoeken, achter apparaten of onder planken. – Knagende en krassende geluiden – Ratten knagen en krassen in muren, vloeren en achter meubels omdat ze op zoek zijn naar voedsel, nestmateriaal of een pad aan het bouwen zijn. – Dode ratten – Ratten zijn erg territoriaal en zullen vaak vechten binnen hun eigen soort. Je kunt dode ratten vinden in de muren, achter apparaten of onder meubels. Dode ratten hebben vaak een blauwachtige tint. – Geur – Ratten hebben een zeer duidelijke geur die gemakkelijk te herkennen is als je weet waar je op moet letten. – Levende ratten – Als u ratten in uw huis of bedrijf heeft, zult u ze waarschijnlijk op een bepaald moment zien. Ratten zijn nachtdieren en zijn ‘s nachts het meest actief.

Hoe kom ik snel van ratten af?

Als u een rattenplaag heeft, wilt u de ratten snel weg hebben. Er zijn een paar manieren om dit te doen, waaronder lokaas en vallen zetten. U kunt rattenlokaas plaatsen op plaatsen waar u ratten heeft gezien. Dit lokaas doodt ratten gedurende een paar dagen, vaak zonder dat het knaagdier wordt gezien. Dit is de meest humane manier om een knaagdierplaag aan te pakken. Een andere manier om ratten te vangen is het gebruik van klikvallen. Snap traps zijn gemakkelijk op te zetten, met instructies die online beschikbaar zijn. Tenslotte kunt u de rattenvanger bellen voor een veilige en effectieve rattenverwijdering. Sommige bedrijven zullen zelfs de dode ratten voor u verwijderen.

Voorkomen van rattenplagen in de toekomst.

Als u een rattenplaag heeft, is het belangrijk om actie te ondernemen om een volgende in de toekomst te voorkomen. Zo beschermt u uw huis (en gezondheid) tegen verdere schade en houdt u ratten uit uw tuin. – Ten eerste, zoek de toegangspunten voor ratten – Ratten vinden graag plekken om zich te verstoppen en nesten te bouwen. Controleer uw tuinhuisje, houtstapel en andere plekken waar niet veel licht is. – Dicht de gaten af die ze gebruiken om binnen te komen – Dit is waar je de hulp van een professional nodig hebt. Een ongediertebestrijdingsbedrijf kan alle gaten dichten die ratten gebruiken om binnen te komen, hun voedselbron verwijderen en de ratten voor eens en altijd uit de weg ruimen. – Verwijder voedselbronnen – Dit omvat alles wat ratten kan aantrekken, zoals voedsel voor huisdieren. – Bescherm uw huis en tuin – Ratten houden van graven. Wat is een betere manier om ze weg te houden dan het ingraven van uw tuin.

Conclusie.

Ratten zijn onaangenaam ongedierte dat ernstige schade kan aanrichten in huizen, bedrijven en boerderijen. Er is sprake van een rattenplaag als er grote aantallen ratten in een gebouw zijn. Als u ratten in uw huis of tuin ziet, moet u snel handelen. Als u ratten in uw huis heeft, moet u de rattenvanger bellen voor een veilige en effectieve rattenverwijdering. U kunt een nieuwe rattenplaag in de toekomst voorkomen door de gaten te dichten die ratten gebruiken om binnen te komen, voedselbronnen te verwijderen en uw huis te beschermen. Houd uw ogen open voor tekenen van een rattenplaag. Volg deze tips om snel van de ratten af te komen en een nieuwe rattenplaag in de toekomst te voorkomen.

Back to top